En Jeep är en jeep som är som en jeep

Jeep är ett bilmärke tillhörande Chrysler Corporation. Termen är ofta associerad med en viss typ av bil, ofta ett militärfordon byggd i USA under andra världskriget och som senare har börjat tillverkats i konsumentupplagor.

Många terrängbilar som egentligen inte är byggda av den firma som äger rättigheten till varumärket "Jeep" brukar på svenska också kallas jeepar, vanligen familjebilar såsom Land Rover, Isuzu Trooper, Ford Bronco och Chevrolet Blazer. Det vill säga "jeep" är också ett så kallat varumärkesord.

Eller som någon sa... En Jeep är en jeep som är som en jeep

 När jag senast passerade Gävle fick jag se denna rosa jeep mitt i en rondell... Fick senare höra att detta konstverk av Ingo Vetter väcker oerhörda känslor i staden Gävle... Som aftontidningarna brukar säga... Invånarna i Gävle RASAR...
Verket som heter "Priapos Trädgård" väcker som sagt känslor... "En fallossymbol, en föregångare till våra trädgårdstomtar – eller en bil som stått på näsan. Det finns många sätt att beskriva "Priapos trädgård", det offentliga konstverk som står i Gustavsbergsrondellen".
 
Ja, det var en jeep som väcker uppmärksamhet...
Willys Overland 1975... Det är väl ungefär som vi tänker oss att en jeep ska se ut... Fast om man ska vara petig... Det här är en Willys och ingen Jeep.
 
Fyra män med jeep... jeep ett fortskaffningsmedel man helst förknippar med militärfordon.
 
Hur man kan förknippa denna "JEEP" med kroppen hos Marilyn Monroe kan man fundera på...
 
Jag med en känd skådespelerska vars kropp också kan förknippas med formen av jeep...
 
Dagens moderna modell av Jeep känns långt från dom jeepar som Radar körde omkring i serien MASH...
 
 
MASH, hela gänget rymdes i deras Jeep
Marilyn Monroe Haugesund, - Willys Overland 1975, - jeep, priapos trädgård, Ingo Vetter, MASH,