Skellefteå 1984

28 april 1984.
Film & Foto på Nygatan, Älvsbacka och vem drev denna butik om inte Lars Koverberg då bara 26 år ung.

28 april 1984
Video Life på Nygatan Älvsbacka... Ja herreguu, då man hyrde både videospelaren samt ett par filmer VHS-formatet var det som gällde på den tiden. Vem var ägaren av denna Morris med reg.nr BEM 399 ?

28 april 1984
Schedins Livs på Nygatan... Här handlade man dagligen när jag och Karin bodde på Storgatan 106, det var ju typ bara rakt ovanför...

14 juni 1984
Här på Nygatan höll Gewes Café till... Men nu flyttas caféet till en annan del av stan.

14 juni 1984
Hit flyttade Gewes... Hörnellgatan där idag café Kanel håller till.

16 april 1984
Café Wåfflan på Storgatan... Här i korsningen Storgatan Tjärhovsgatan står Berran och Karin och snackar.

3 juni 1984
Innervik Hundkappbanan i Hästhagen.

3 Juni 1984
På Hundkapp i Innervik Hästhagen. Rut Ulin med hunden Flasch
På Hundkapp i Innervik Hästhagen. Rut Ulin med hunden Flasch

1 Maj 1984
En av dom varmaste första Maj jag kan komma ihåg.
En av dom varmaste första Maj jag kan komma ihåg.

20 Maj 1984
Utsikten från Mullberget över Norrvalla fotbollsplan medmera.

29 februari 1984
Jag lärde känna Nick Nicolo Nicastro. f. 1941-07-23. när jag under några månader jobbade på Pizzeria Pompei

29 februari 1984
Nick Nicastro öppnade Skellefteås första pizzeria tidigt 1974... Gissa om stället vat populärt... herreguu folk stod ju i kö för att få ett bord och för att beställa pizza... Dessutom var dom ett av dom första restaurangerna i stan som fick utskänkningstillstånd...
Nick Nicastro öppnade Skellefteås första pizzeria tidigt 1974... Gissa om stället vat populärt... herreguu folk stod ju i kö för att få ett bord och för att beställa pizza... Dessutom var dom ett av dom första restaurangerna i stan som fick utskänkningstillstånd...

29 februari 1984
Jag med Darshan Singh, vi jobbade en tid båda två på Pizzeria Pompei
Jag med Darshan Singh, vi jobbade en tid båda två på Pizzeria Pompei

29 februari 1984
jag på Pizzeria Pompei... Vad lärde jag mig under tiden jag jobbade där undrar någon kanske... förutom att undantagsvis servera, vilket jag vara urusel på så fick jah sköta diskmaskinen... Men under dagtid fick jag göra Pompei special, nämligen Farfalle... lök, bacon, kryddor, på stekpannan... under tiden kokades farfalle (pasta) när pastan var färdigkokt i med matgrädde i stekpannan och sedan blandades pasta och bacon ihop... blandades med en äggula... garnerades sedan med gröna ärtor... Mums fillibabba... en rätt som min fru får serverad allt som oftast när det är min tur att laga mat... Ett gott glas rött därtill så är det färdigt...
jag på Pizzeria Pompei... Vad lärde jag mig under tiden jag jobbade där undrar någon kanske... förutom att undantagsvis servera, vilket jag vara urusel på så fick jah sköta diskmaskinen... Men under dagtid fick jag göra Pompei special, nämligen Farfalle... lök, bacon, kryddor, på stekpannan... under tiden kokades farfalle (pasta) när pastan var färdigkokt i med matgrädde i stekpannan och sedan blandades pasta och bacon ihop... blandades med en äggula... garnerades sedan med gröna ärtor... Mums fillibabba... en rätt som min fru får serverad allt som oftast när det är min tur att laga mat... Ett gott glas rött därtill så är det färdigt...
Hej Peter! Hittade din blogg (igen) när jag kom att tänka på Café Wåfflan i samband med ett inlägg jag skrev i Facebookgruppen Skelleftebilder från förr. Kul, och om ingen annan svart om Morrisen BEM399 så är det fortfarande Ola Gerhardsson som äger den...