Fettisdag 28 februari 2017

 
KurreCurth älskar semlor...
 
 
Sigge Stardust och Pettson dom bara äääälskar semlor..
 
 
Carro och Harriet njuuuter av kaffe och en gooo-semla till
 
 
Jösse Hare hoppar inte över en semla när det bjuds...
 
 
Gabban Gabones förgyller tisdagen med en riktigt matig semla
 
 
Uffe Busschaffis vet hur en semla ska ätas... med andakt.
 
 
Den semlan var god... serverades på Lilla Mari.
 
 
Semlor, Goda Semlor, Fettisdag,

Vilken härlig dag 25 februari 2017

 
Äntligen en dag med solsken, vi Skelleftebor är tror jag i stort behov av solsken nu efter en lång vinter med mestadels grå grått väder... Det märktes att vi längtat, för det såg ut som alla var ute på en längre promenad... På vårt bostadsområde på Mobacken skottade grabbarna ihop en härlig hoppbacke som sedan testades med deras bobbar.
 
 
Karin och jag gick längs Skellefteälven... solglasögon ett måste dagar som dessa... Så ljust som det blir dagar som dessa upplever man sällan.
 
 
På Stadsparken var det knökfullt med mammor och pappor och deras ungar... Vad jag hört skulle nån drake komma på besök, tydligen nån TV-favorit som alla älskar.
 
 
Skellefteå lördag den 25 februari 2017
 
 
Dagen efter flytten av Billowska-huset... Nu har huset fått en annan vy.
 
 
Patrick Sjölin från Lövångers Bygg tycker att flytten av Billowska till dess nuvarande plats kommer att bli jättebra, nu står huset till höger på tur att renoveras... dessutom inns det planer på att bygga ytterligare hus som ska passa in och byggas i stil med båda dessa "gamlingar".
 
 
Dagens löp från Aftonbladet... Måste säga att rubriksättarna på aftontidningarna har lätt för att bli chockade... är det inte tros-chock eller snopp-chock så kan det vara "Skräck-väder" eller nått annat som ska dra blickarna till sig...
 
 

Wictoria och Jon-Henrik / Aninia

Javisst mina favoriter gick vidare direkt till Friends Arena och finalen... Även om jag gärna hade haft med Loreen, tyckte att hennes nummer var nyskapande och häftig... Hennes låt kanske inte riktigt passade in i det här Mello-formatet... Annars som sagt, Wictorias bidrag satt ju som en smäck det gjorde även Jon-Henrik och Aninias starka låt, den växte för varje ton och jag måste säga att Aninia som jag aldrig ens hört talas om sjöng riktigt starkt och låten växte allt efter som... Fjällgren och Aninia var ett otroligt passande par... vem hittade den kombinationen egentligen?
 
 
Snacka om att David Lindgren under dessa mello-veckor satt Själläfte på kartan, en sådan marknadsföring som Skellefteå som stad fått genom David måste var värd hur mycket som helst.
Måste säga att just David har hitintills varit den stora behållningen av dessa "Mello-sändningar" från Sveriges "Mello-städer"...