Kommentar från Västra Stå

 
Var igår och såg Skellefteå AIK möta Örebro... Jag stod på Västra Stå med trummorna och sångglada Skelleftefans... Jodå... det var rätt trevligt faktiskt...
Här på bilden har Oscar Möller kanonerat in 1 - 0 från distans. Ett härligt mål, känns otroligt bra att ha Möller tillbaka i spel, han behövs verkligen.
 
 
Fredrik Öberg och Stefan Klockare i båset funderar säkert hur mycket istid var och en ska få... Publiken vill säkert se mer av Möller och Lindström och fantastiska Pontus Petterström... På backsidan saknar man Niclas Burström, men Sebastian Aho gläder oss alla, vilket otroligt härligt mål han gjorde när han rundade kassen och sprättade upp pucken i nättaket...
Men jag har en känsla av att publiken tycker att nr 8 Marcus Pettersson får för mycket förtroende av tränartrion, hans spelstil ser lite nonchalant och slarvigt ut.
Nr 5 Anton Öman återvändare från Allsvenska Västerås som spelade sin första match för Skellefteå AIK denna säsong, han behövs sannerligen.
Glädjande är dock att Sam Marklund återvänder till hemstaden Skellefteå nu när han får lämna Växjö.
 
 
Matchen mot Örebro blev målrik... slutade 5 - 4 till hemmalaget... Sebastian Aho avgjorde med en riktig skön grej då han rundade kassen och överlistade Örebro-målis.
Oscar Möller satte två puckar, Jock Lindström ett och Jimmie Ericsson ett... Jimmies var en riktig rökare... I Örebro gjorde Joel Mustonen som vanligt mål mot Skellefteå... Han skulle jag gärna se spela i svart/gult.
 
 
Innan matchen fick vi se två Skellefteå AIK profiler hamna på den ärofyllda Hall of Fame... Det var Per "Tjuven" Johansson samt han på bilden här, Karl-Sören Hedlund, som en gång tillhörde den så beryktade"myggkedjan".
 
Så här står det på wikipedia: Karl-Sören Hedlund, född den 28 januari 1938, svensk elitspelare i ishockey forward, spelade i Skellefteå AIK och Västerås IK. Var med i Sveriges herrlandslag i ishockey som vann VM-brons 1958 i Oslo, Norge.

Var mest känd som den tredje delen i den då välkända myggkedjan, som i övrigt bestod av  Eilert "Garvis" Määttä och Anders "Acka" Andersson.

 

 
Hemmalaget tackar Västra Stå för stödet, vinst med 5 - 4 ... viktiga poäng i hamn.
 
 
Anton Öman, Henrik Hetta och Pär Lindholm, stannade kvar en stund efter matchen, skrev autografer och svarade på några av publikens frågor...
 
Elsy%2520Stenlund

Härliga bilder! :-)