Stockholm 30 april 2017

 
 Terrorattentatet på Drottninggatan 30 april 2017
Hörnet Drottninggatan - Mäster Samuelsgatan här kraschade Rakhmat Akilov 39 år från Uzbekistan med den stulna lastbilen, innan kraschen körde han på och dödade fem personer och skadade tolv, allt detta hände sig tidigare denna månad, fredagen den 7 april 2017.
 
 
Dessa betong-lejon har blivit synonymt för just Drottninggatan, dessa lejon som skulptör Anders Årfeldt skapat har funnits här på Drottninggatan allt sedan 1995.
Det var skulptören Anders Årfeldt själv som själv kom på idén med trafikhinder i form av lejon till huvudstaden.
 
Lastbilen kunde forcera Lejonen som inte riktigt räckte till, trots att de är tyngre än många andra betongsuggor. Men jag tror och hoppas att de gjorde nytta och kanske har räddat några liv, säger dess skapare skulptören Anders Årfeldt.
 
 
Tre Trevliga Tanter på en trapp längs Storkyrkobrinken.
Storkyrkobrinken är en gata i Gamla stan i Stockholm, som går från Storkyrkan till Myntgatan, Under medeltiden kallades den St. Nicolai brink.( wikipedia ).
 
 
Det var festligt och fint värre vid Kungliga Slottet idag... Kan det bero på att Kungen av Sverige fyller år idag?
 
 
På det blåa podiet står födelsedagsbarnet Kung Carl XVI Gustaf och tar emot hyllningar på sin 71 årsdag från både kreti & pleti.
 
 
På sockeln till statyn över Kristina Gyllenstierna kunde man kanske skymta kungen om man hade tur.
 
 
Nu var det barnens tur att få överräcka blommor till Sveriges Konung... Blommor gick an, men hade man paket fick man vända på klacken... för paket ville Konungen inte hava.
 
 
Lämnade slottet och Kungen åt sitt öde och gick istället iväg till Hötorget, Varje söndag är det loppis på Hötorget och här kan man fynda allt från "Spanish Flea" på vinyl av Herb Alpert och hans Tijuana Brass till vykort över Härnösand och Ölands Södra Udde.
 
 
På Udden timade både hjulbyte och gräsklippning... Sista april, det blåser så det blir ingen Valborgsmässobrasa i år heller...
 
 
Konstnären Bengt Elde har sin verk på många olika prylar som sådan brickor till exempel.
 
Bengt Elde f. 1939 död 2015 var konstnär och illustratör. Stockholms-motiv på bricka.
 
 
Anitas fina målning med motiv från Enköping.
 
 
På Kulturhuset vid Sergelstorg kan man stifta närmare bekantskap med både Mamma Mu och Kråkan samt Pettson och hans katt...
Måste säga att Sven Nordqvists illustrationer är fantastiska.
Drottninggatan - mma Mu, Bengt Elde, Kungen 71 år, Storkyrkobrinken, Mäster Samuelsgatan,