Härlig tur upp till Havsvågen idag 26 juni 2016

 
Idag skulle det till sist bli av, det vi ett tag nu pratat om att göra, nämligen att gå upp till Lidberget, Havsvågen för att grilla njuta naturliv och må gott...
Samling hos Göran och Harriet i Mjövattnet...
 
 
Någon minut efter tolvslaget började vi så gå... Det är ganska precis fyra kilometer upp till grillkåtan på Lidberget... fyra kilometer och uppförsbacke... samt tre trilljoner mygg som intresserar sig väldiga för vår promenad.
 
 
På vägen upp fick Sune syn på nått mystiskt mellan två träd, en holk med ett renskinn samt en fågelvinge.
Vi kom fram till att det måste vara någon slags fälla...
 
 
Framme vid Havsvågen, en härlig utsikt över mängder av skog, men man ser även Rönnskärsverken samt vindsnurrorna utanför Burehamn, inte långt från Örlöga och svåger Pers stuga.
 
 
Göran och Sune uppe på älgskallen.
 
 
Karin, Elisabeth, Harriet samt Mysak...
 
 
Vi gjorde upp eld och grillade korvar av olika slag, drack kaffe åt upp Harriets medhavda mackor samt den delikata sockerkakan och mådde förträfligt gott.
 
 
Men så kom helt oväntat en liten regnskur, så vi sökte skydd inne i den magnefika grillstugan, vi gjorde upp eld även där och myste.
 
 
När det åter var uppehållsväder började vi vandra hemåt... nu var det nedförsbacke och det gick betydligt fortare, men man fick passa så man inte halkade på berghällorn. Myggen inade och det tjaskade gott under våra fötter.
 
 
Blommor med regndroppar på fick vi skåda då...
 
 
Så, nästan hemma, och väl där bjöd Harriet och Göran på en delikat middag... Den middagen satt som en smäck på en havrehäck.
 
Tack för idag!
Havsvågen Svarttjärn, Mjövattnet, Lidberget,