Det byggs nytt på adress Bockholmsvägen 9

Soksbo bygger 30 st. 2:or och 8 st. 4:or på en tomt på Bockholmsvägen nära Campus. Jag stannade till under fredagen både på väg till jobbet och när jag cyklade hem efter jobbet... För som det stod i dagens Norran, det här skådespelet är rena vuxendagiset... Det ligger kanske nått i det... för visst är det fascinerande att stå och titta på när kranbilar lyfter stora moduler ( 8,5 ton per modul ) och se på när dom sätts ner på plats med precision.
 
Så här såg det ut på tomten den 28 augusti 2014... Då rivs ett fristående hus som nu ska ge plats där nu Soksbo sätter upp 38 lägenheter...
Klockan 06.40 fredag den 29 maj... Kranbilen är där, några moduler redan på plats...
Fredag klockan 13.15... En lastbil med trailer lastad med ännu en modul... Det är som ett jättestort lego som Stefan Lundström och hans söner monterar ihop...
Lokalbussen måste ju få passera innan lyftet... Med kranbil och trailers som är igång kostar det cirka femtusen per timme för byggherren.
Korsningen Bockholmsvägen - Assistentgatan... Stefan Lundström och hans söner strax klara för nästa lyft.
Modulen i luften... 8,5 ton... Inga besvär för denna inhyrda kran... Vem bor i denna lägenhet när det blir inflyttningsklart någon gång i september?
Nu gäller det att sikta rätt...
Efteråt står nästa trailer med en sektion tak redo att lastas av och lyftas på plats...
Enligt Norran lär bygget kosta omkring 22 miljoner...
 
 
Bockholmsvägen 9, Soksbo, Gubbdagis,